RØNTGENBILDER PÅ NETT | Unilabs Skip to main content

29/04/2021

RØNTGENBILDER PÅ NETT

Bilder på nett er en tjeneste Unilabs tilbyr henvisere og pasienter. Her kan du laste ned bilder fra undersøkelser tatt ved våre institutter. Du vil som pasient ikke se svaret på nett, men din henviser vil som vanlig få tilsendt dette i sitt journalsystem innen ca en uke etter undersøkelsen. Du trenger ikke laste ned bildene om du skal på ett sykehus.

Hvor er bildene?

For å få tilgang til egne bilder logger du på med BankID på bilder.unilabs.no. Dette er en ekstern og sikker side.
Dersom du ikke har BankID, ta kontakt med vårt kundesenter på 21 00 08 00.
Se brukerveiledningen for innlogging- og betalingsinformasjon.

Erstatning for CD

Billder på nett er ett tilbud som erstatter CD til deg som trenger bildene selv eller for videre behandling. Du får mulighet til å se bildene dine fra radiologiske undersøkelser "på nett" på en trygg og sikker måte i en portal.For videre behandling kan henviser se bilder via egen konto. Som pasient kan du dele bildene med andre behandlere, eller laste ned bildene på PC, mobil eller nettbrett. Denne tjenesten er web basert og det vil alltid være mulig å se bildene på mobiltelefon og nettbrett.

Pris

Du betaler kr 100 pr røntgenhenvisning. Er det flere undersøkelser på samme henvisning er alle disse inkludert, så lenge de er tatt innenfor 7 dager, eller har samme henvisningsnummer. Undersøkelsen er tilgjengelig for deg ett år fra undersøkelsesdato. For forsikringskunder og selvbetalte undersøkelser gjelder andre priser.

Innsyn i journal

Du har rett til å få innsyn i journalen din. Utskrift av journal er gratis, som også inkluderer røntgenbilder. Les mer om denne, og andre rettigheter, du har som pasient her. På siden finner du også skjema for innsynsanmodning.

Radiologisk svar/beskrivelse av bildene

Din henviser vil alltid motta svaret/beskrivelsen på bildene dine uavhengig av om du kjøper tilgang til bildene dine eller ikke. De fleste bilder (noen unntak) vil være tilgjengelig rett etter undersøkelsen. Radiologen tolker bildene og sender en beskrivelse av undersøkelsen til din henviser, som igjen kontakter deg.

Les mer om røntgenbilder på nett her.

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under