Pasient | Radiologi | FØR UNDERSØKELSEN | Unilabs Skip to main content

Før Undersøkelsen

Forberedelser

Enkelte undersøkelser krever at du har forbereder deg. Det kan være å faste i en periode eller drikke vann i forkant av undersøkelsen. Noen undersøkelser krever også kontrastmiddel som settes på instituttet. Du vil få beskjed om dette når du bestiller timen, eller i timetildelingsbrevet.
 

Etter røntgenundersøkelsen

Undersøkelsene blir utført av en radiograf etter retningslinjer fra radiologen som er legespesialist. Radiologen tolker bildene og sender en beskrivelse av undersøkelsen til din henviser, som igjen kontakter deg. Henviser får tilgang til bildene via vår nettjeneste hvis han har konto. Skal du til spesialist eller det er noe som haster, kan du kjøpe bilder via vår nettjeneste. For mer info klikk her.

 

Svar på bilder

I de fleste tilfeller tar det cirka en uke før svaret er klart, men dette kan variere avhengig av hva slags type undersøkelse du har gjennomgått. Med andre ord er svartidene individuelle, men felles for alle er at vi gjør det vi kan for du skal vente kortest mulig.

 

Bestille bilder

Bildene som blir tatt digitalt, lagres elektronisk og oppbevares i 10 år. Dersom du har behov for bildene dine, les mer her.

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under