Pasient | Radiologi | RØNGTENBILDER PÅ NETT | Unilabs Skip to main content

Røntgenbilder på nett

Gi oss din tilbakemelding HER 

Bilder på nett er en tjeneste Unilabs tilbyr henvisere og pasienter. Her kan du laste ned bilder fra undersøkelser tatt ved våre institutter. Du vil som pasient ikke se svaret på nett, men din henviser vil som vanlig få tilsendt dette i sitt journalsystem innen ca en uke etter undersøkelsen. Du trenger ikke laste ned bildene om du skal på et sykehus.
 

Hvor er bildene?

For å få tilgang til egne bilder logger du på med BankID på bilder.unilabs.no. Dette er en ekstern og sikker side.
Dersom du ikke har BankID, ta kontakt med vårt kundesenter på 21 00 08 00.
Se brukerveiledningen for innlogging- og betalingsinformasjon.

Erstatning for CD

Bilder på nett er ett tilbud som erstatter CD til deg som trenger bildene selv eller for videre behandling. Du får mulighet til å se bildene dine fra radiologiske undersøkelser "på nett" på en trygg og sikker måte i en portal. For videre behandling kan henviser se bilder via egen konto. Som pasient kan du dele bildene med andre behandlere, eller laste ned bildene på PC, mobil eller nettbrett. Denne tjenesten er web basert og det vil alltid være mulig å se bildene på mobiltelefon og nettbrett.

Pris

Du betaler kr 120 pr røntgenhenvisning. Er det flere undersøkelser på samme henvisning er alle disse inkludert, så lenge de er tatt innenfor 7 dager, eller har samme henvisningsnummer. Undersøkelsen er tilgjengelig for deg ett år fra undersøkelsesdato. For forsikringskunder og selvbetalte undersøkelser gjelder andre priser.

Bruk bankkort for enklere betaling av bilder i POW
Vi anbefaler å bruke bankkort som betalingsmiddel når du skal betale for bilder hos oss i POW. Dette gir en rask og enkel betalingsprosess.

 

Radiologisk svar/beskrivelse av bildene

Din henviser vil alltid motta svaret/beskrivelsen på bildene dine uavhengig av om du kjøper tilgang til bildene dine eller ikke. De fleste bilder (noen unntak) vil være tilgjengelig rett etter undersøkelsen. Radiologen tolker bildene og sender en beskrivelse av undersøkelsen til din henviser, som igjen kontakter deg.  

 

Din tilbakemelding er viktig for oss 

Ønsker du å gi oss tilbakemelding på ditt besøk hos oss, kan du gjøre det HER

 

Dele bildene

Du kan dele dine bilder med lege, kiropraktor eller manuellterapeut som har konto. Din henviser vil motta bildene automatisk hvis vedkommende har konto.

Dele med lege som har konto som ikke er din henviser

Delingskoden du fikk i SMS kan brukes dersom en lege/spesialist har konto, men ikke er den som har henvist deg til undersøkelsen. Mange leger/spesialister har allerede konto - forhør deg med aktuell lege/spesialist om du er usikker.
Delingskoden er på 15 karakterer og begynner med bokstavene "UPOWAD".

Dele med lege UTEN konto

Du kan laste ned bildene på for eksempel en USB minnepinne eller annen media før behandlingstime. Alternativt kan lege/spesialist logge på med din innloggingsinformasjon. Referansenummer fra innkallingsbrev, eller nettsiden, fødselsdato og seks-sifferet pinkode. Har du ikke pinkode kan denne genereres ved å logge inn på nettsiden med  ditt referansenummer på forhånd.

Lagre bildene

Du kan laste ned bildene til din PC, enten for eget bruk eller for å ta dem med til lege/spesialist på for eksempel minnepinne. Skal du kun se bildene selv anbefaler vi å lagre bildene i PNG format, da dette kan leses på de fleste PC'er. Skal du laste ned til din lege/spesialist, kan det være at de ønsker å ha bilde i DICOM format. Merk at for å se bilder i DICOM format, kreves det ett eget program. Om legen din ikke har dette finnes det mange gratis DICOM lesere på internet, eksempel MicroDicom: http://www.microdicom.com/downloads.html.

Gamle bilder

For tilgang til gamle bilder, ta kontakt med Unilabs Kundesenter på telefon 21 00 08 00.  Dine bilder vil være tilgjengelige på nett i ett år etter undersøkelsesdato.

Lurer du på noe?

Dersom du lurer på noe i forbindelse med resultatet av undersøkelsen, ber vi deg ta kontakt med henviser eller fastlege.

Er det tekniske problemer med  "Bilder-på-nett"-portalen, kontakt oss her; pacsonweb@csamhealth.com
eller på telefon 95 75 90 00. 

 

Innsyn i journal

Du har rett til å få innsyn i journalen din. Utskrift av journal er gratis, som også inkluderer røntgenbilder. 

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under