Pasient | Radiologi | Våre Undersøkelser | Røntgen | Unilabs Skip to main content

Røntgen

Vanlig røntgenundersøkelse er fremdeles den hyppigst benyttede bildediagnostiske metoden, selv om nye avanserte metoder har dukket opp. Dagens moderne røntgenapparatur bruker ny digital teknikk. Det vil si at røntgenfilmene som tidligere ble benyttet ved undersøkelsene er byttet ut med detektorer som fanger opp røntgenstrålene. Informasjonen bearbeides av en datamaskin slik at bildet kan vises på en skjerm og all informasjon lagres digitalt for eventuelt senere bruk.

Røntgenundersøkelse gjøres hovedsakelig av lunger, skjelett og ledd.

Du blir plassert mellom et røntgenrør og en detektor som registrerer røntgenstrålene som går gjennom deg. Denne informasjonen blir omdannet til bilder som blir gransket av en radiolog. Nyttig å vite Røntgenundersøkelser er helt smertefrie. Vanligvis trengs det ingen forberedelser når det skal tas bilder av skjelett eller lunger. Ved undersøkelse av spiserør og magesekk vil det være nødvendig å drikke et kontrastmiddel. 

Unilabs har prosedyrer og teknologi som sikrer at vi til enhver tid bruker lavest mulig stråledose. Det er viktig at du sier fra om du er/ kan være gravid. Det er fritt sykehusvalg i Norge. Du kan derfor velge å ta undersøkelsen hos Unilabs, selv om du er henvist til et annet institutt eller en røntgenavdeling ved sykehus. Ved innkalling til undersøkelse vil du motta nødvendig informasjon.

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under