Time raskt og 20% rabatt på Mammografi på Majorstuen | Unilabs Skip to main content

05/10/2021

Time raskt og 20% rabatt på Mammografi på Majorstuen

Mammografi er en viktig undersøkelse for å oppdage tidlig brystkreft og i hele oktober får du 20% rabatt på mammografi

Unilabs Røntgen Majorstua tilbyr rutinemammografi til kvinner fra 40 år og undersøkelse uansett alder ved symptomer eller funn i bryst. Mange kvinner ønsker å komme raskt til undersøkelse når de er bekymret eller har kjent noe i brystet. Mange kvinner har også spørsmål knyttet til selve undersøkelsen og om bryst generelt. Dette kan du få svar på av våre brystradiologer, som har mange års erfaring med brystdiagnostikk.

Hos Unilabs røntgen Majorstua kan du få gjennomført både ordinær mammografiundersøkelse og ultralyd. Våre radiologer forklarer deg hva de ser på bildene, og forklarer hva det du har kjent passer med.

Du vil også kunne få vite din mammografiske tetthet, som sier noe om hvor mye brystkjertler du har - og hvor enkelt eller vanskelig det er å tolke dine mammografibilder. De som har tett vev kan ha god nytte av ultralyd i tillegg.

Mammografi er en viktig undersøkelse for å oppdage brystkreft så tidlig som mulig, og tidlig diagnose er viktig for et godt utfall av kreftsykdommen (en god prognose). Brystkreft er den hyppigste kreftformen blant kvinner i Norge og i den vestlige verden, og 80 % av disse kvinnene er over 50 år.

Brystkreft hos yngre kan være vanskelige å oppdage selv, og kreften har oftere kommet lengre i utviklingen ved diagnosetidspunktet. Hos yngre er det mye aktivitet i brystkjertlene, særlig ved graviditet og amming – og mange tenker kanskje ikke over muligheten for kreft i denne alderen.

I år er «tidlig oppdagelse» temaet for Rosa Sløyfe aksjonen. Jo tidligere brystkreft oppdages, jo bedre blir prognosen, og behandlingen blir mer skånsom. Husk å kjenne etter! Bli kjent med dine egne bryst, gjerne fra du er 30-35 år. Da er du bedre rustet til å oppdage endringer hvis de dukker opp.

Vår fagansvarlige brystradiolog Hanna Bjerke har sin egen Instagram- og facebook-konto hvor du kan finne svar på mange spørsmål om bryst. Alt fra hva som er normalt, til godartede tilstander og kreft. Du kan sende henne melding eller spørsmål direkte, og du vil få raskt personlig svar. Kontonavnet begge steder er «Brystradiologen».

Strålevernforskriften krever henvisning for alle radiologiske undersøkelser.

Henvisning kan du få fra fastlegen din eller fra en annen lege. Henvisningen er gyldig i 6 måneder.

Denne får du enten med på papir og du bestiller time selv, eller så sender henviser henvisningen elektronisk til oss. Du vil da få innkalling til din time direkte fra oss.

 

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under