Dexa (790,-): 2 ukers ventetid i Kristiansand | Unilabs Skip to main content

04/05/2021

Dexa (790,-): 2 ukers ventetid i Kristiansand

I tidsrommet frem til 20. oktober 2021, som er dato for den Internasjonale Osteoporosedagen, tilbyr Unilabs i Kristiansand DEXA måling til kr 790,- (opprinnelig pris 1190,-).Vi har ca 2 ukers ventetid på Dexa i Kristiansand.

En DEXA undersøkelse er en enkel og rask undersøkelse. Man ligger på en benk og får scannet rygg og hofter. I etterkant granskes røntgen bildene, og radiologen kan foreta målinger som sier noe om din bentetthet. På denne måten kan man få påvist osteoporose eller ikke.

I følge Norsk Osteoporoseforbund (NOF) beregnes rundt 35 prosent av alle nordmenn å ha osteoporose (benskjørhet). Sykdommen kan gi større risiko for benbrudd, redusert livskvalitet, og økt dødelighet. Selv om det er mest vanlig hos personer over 55, kan også yngre ha osteoporose.

Under en DEXA undersøkelse tas det bilder av korsryggen og av begge hofter. Bentettheten måles i de fire første lumbale virvlene og i lårhalsen, da dette er vanlige steder for osteoporosebrudd.

-   Mål under <-1 er normalt.

-   Mål mellom -1 til -2,5 tilsvarer noe avkalking av skjelettet, også kalt Osteopeni, med økt risiko for benbrudd.

-   Mål >-2,5 viser en mer uttalt avkalking, osteoporose med høy risiko for benbrudd.

 Det er viktig å måle bentettheten hvis man har en sykdom og/eller står på medisiner som kan gi økt risiko for osteoporose utvikling.  Kvinner generelt har etter overgangsalder en noe økt risiko for osteoporose. Økt risiko for osteoporose kan også være arvelig.

Påvises osteoporose kan det forebygges slik at man slipper benbrudd og smertefulle sentilstander. ​

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under