Unilabs Tromsø - lengst nord | Unilabs Skip to main content

22/04/2021

Unilabs Tromsø - lengst nord

Røntgeninstituttet lengst i nord i Norge

I juli 2020 åpnet Unilabs Røntgen Tromsø i Skippergata 7 og det var en forventningsfull og stolt gjeng som tok imot de første pasientene. Instituttet ble totalt bygget om, skreddersydd etter dagens krav til et moderne røntgeninstitutt.

Totalt har Unilabs røntgen Tromsø i dag 10 radiografer, tre radiologer og en instituttleder. Unilabs tilbyr MR, CT, røntgen og ultralyd. Instituttsjef Fred Magne Henriksen forteller om en gjeng høyt kompetente og serviceinnstilte medarbeidere som tar imot pasienter fra hele Nord Norge.

«Vi har en offentlig avtale med Helse Nord for bildediagnostiske tjenester. Det betyr at pasientene kun betaler egenandel. Henvising får du fra din lege eller annen henviser (kiropraktor eller manuellterapeut). Normalt blir henvisningen sendt elektronisk, og du vil bli innkalt til time enten via brev, digipost eller SMS.

Instituttsjef Fred Magne Henriksen har jobbet 16 år i Unilabs og er utdannet radiograf med videreutdanning innen MR. Han viser stolt frem de nye og moderne maskinene som ble installert i fjor sommer. De to MR maskinene har 70 cm åpning. Design og lyssetting egner seg spesielt godt for å ivareta pasienter med klaustrofobi.

Instituttet kan også tilby CT, røntgen og ultralyd. «Vi håper at dette vil avlaste og hjelpe så ventetidene blir korte her i Tromsø og resten av Helse Nord. Det er viktig for Unilabs å være en god samarbeidspartner for sykehuset og det offentlige på alle typer undersøkelser så totaltilbudet blir best mulig for innbyggerne i regionen.», forklarer Henriksen.

Instituttet holder til i 2 etasje i Skippergata i Tromsø og har heis, tilpassede handicap-omkledningsrom og egne handicap-toaletter. Instituttet har hele 6 omkledningsrom hvor pasientene trygt låser inn sine eiendeler under undersøkelsen.

«Vi har lagt vekt på god flyt for pasientene i de ulike sonene så det vil føles enkelt og behagelig. Når man ankommer instituttet har vi innsjekkingsterminaler etter samme prinsipp som en flyterminal hvor man melder sin ankomst og betaler timen på forhånd. På denne måten slipper man å bruke tid på dette etter timen. Når man sitter i ventesonen blir man hentet av den som skal foreta undersøkelsen og man får tildelt eget låsbart omkledningsrom.  På denne måten håper vi at pasientene får en god opplevelse ved å gjennomføre en undersøkelser hos oss.»

«Men det aller viktigste er våre flinke ansatte. Våre 10 radiografer har viktig faglig kompetanse og det er de som møter pasientene hver dag. Vi er også meget glade for å ha med oss medisinsk ansvarlig radiolog Tania Borissova Alexandrova-Lavena som har mange års erfaring innen radiologi og vil være en solid fagkompetanse her på instituttet.»

Velkommen til Unilabs hjemmeside

Gå videre til hovedsiden

Eller velg et land i listen under